DomoTehna, Univectra d.o.o. PE DomoTehna

DomoTehna je pooblaščeni servis za številna svetovno znana podjetja. Ekipa je specializirana za sisteme za ogrevanje na biomaso. Poleg servisa zagotavlja montažo ogrevalnih sistemov po celi Sloveniji.
Začetki DomoTehne segajo v leto 2009, ko je delovala izključno kot kooperant za druga podjetja na področju servisa ogrevalnih in hladilnih naprav. Takrat je servisna ekipa pridobila veliko izkušenj, tehničnega znanja in predvsem je razumela potrebe strank.

Leta 2014 se je pojavila priložnost, ki je v celoti spremenila smer in način delovanja. DomoTehna se je odzvala na povabilo k sodelovanju podjetja La Nordica Extraflame, svetovno priznanemu proizvajalcu peči in kotlov na drva in pelete. Od takrat je postala servisna enota pooblaščeni servis za celotno območje Slovenije.

Usmerjenost ekipe v specializacijo je opazil tudi slovenski proizvajalec kotlov na pelete Biodom, s katerim se je leta 2016 pričelo sodelovanje v vlogi uradnega in pooblaščenega servisa.

Leta 2017 je DomoTehna sprejela tudi naziv uradnega servisnega centra za Cadel, Moretti Design in Eva Calor. Z okrepitvijo servisne ekipe je DomoTehna pridobila vlogo servisa še za kaminske peči Artel, Kalor, Centrometal, Thermoflux, MBS.

Leta 2019 se je zagotavljanje servisa razširilo tudi na peči in kotle na drva in pelete MCZ, Pegaso in Punto Fuoco. Preko 5.000 gospodinjstev in manjših podjetji je že zaupalo servisni ekipi DomoTehna.

Stalno vlaganje v izobraževanje in s pridobitvijo ustreznih certifikatov je enoti DomoTehna omogočilo povečanje obsega dejavnosti servisa in montaž tudi na toplotne črpalke. V letu 2020 je bila sprejeta vloga pooblaščenega serviserja tudi za švedske toplotne črplake ES in klima naprave Diloc.

Leto 2020 je zaznamovano z vstopom novega vodstva, katero je ukinilo program Biodom, Thermoflux in MBS, medtem ko DomoTehna ostaja še naprej servis za kaminske peči Centrometal.

V letu 2021 je bila izvedena investicija v novo opremo, s katero DomoTehna sedaj lahko zagotavlja celovito storitev montaže, vključno z dostavo, vnosom, priklopom in zagonom za naprave, katerih je pooblaščen servis.